Ingyenes kivizsgálási és gyógyszerkipróbálási lehetőség szkizofrén betegek számára!

A pimavanserin egy különleges, új hatásmechanizmusú gyógyszer, melyet az Amerikai Egyesült Államokban 2016 május óta forgalmaznak bizonyos pszichotikus állapotok kezelésére, Európában azonban még nem elérhető a gyógyszertárakban. Most egy komplex vizsgálati projekt keretében Európában is elérhetővé válik, szkizofrén betegek számára.
Olyan betegeket keresünk, akik szkizofrénia diagnózisa miatt gyógyszert (antipszichotikumot) szednek, de állapotuk nem kielégítő, azaz csak részlegesen gyógyultak meg az aktuális kezeléstől. A betegség formájától függően, a fennmaradt tünetek lehetnek energiátlanság, kedvtelenség, társaságkerülés, érzelmek hiánya, meglassultság, vagy furcsa hangok hallása, látomások (hallucinációk), esetleg üldöztetéses vagy egyéb különös gondolatok, félelmek (téveszmék).
Az alkalmazott szert a betegek alapvetően a korábbi terápia mellé kapják, bár bizonyos esetekben a korábbi terápia egyszerűsítésére kerülhet sor.
Amit mi ingyenesen nyújtunk: európai szintű belgyógyászati kivizsgálás és egy Európában még nem, de Amerikában már használatos gyógyszer kipróbálásának lehetősége, költségtámogatás megjelenésenként 7000 ft-os határig.
Amit várunk: jó együttműködés, rendszeres megjelenés a viziteken, a gyógyszer rendszeres szedése. Bizonyos belgyógyászati betegségek megléte, szélsőséges testsúly, sok gyógyszer együttes szedése, egyéb pszichiátriai betegségek fennállása kizáró ok lehet.

A vizsgálat menete:

  1. a beteg a +36 30 4455682 telefonszámra egy SMS-t küld, melyben jelzi szándékát a vizsgálatba lépésre
  2.  a vizsgálatvezető felhívja a beteget egy előzetes kikérdezésre. Amennyiben minden megfelelőnek tűnik
  3.  a beteget behívjuk egy előzetes szűrővizsgálatra. Ide hozni kell a korábbi leleteket, illetve lehetőség szerint egy kísérőt, aki ismeri a beteget. Amennyiben minden megfelelő
  4.  részletes kivizsgálást végzünk, az európai standardnak megfelelően, melynek része egy központi (Belga) laborban történő részletes vérvizsgálat (a vért futárszolgálattal juttatjuk ki a laborba), többszöri EKG, belgyógyászati kivizsgálás, illetve a pszichiátriai tünetek részletes kikérdezése.
  5. Amennyiben nem találunk olyan betegséget, mely egyéb kezelést igényelne, megkezdődik a vizsgálat első része, melyben a páciensek kiegészítő kezelést kapnak (pimavanserin vagy placebo), állapotuk változását rendszeres viziteken ellenőrizzük,
  6.  amennyiben a páciens állapota megfelelő, a pimavanserin kezelés folytatása igényelhető minden páciens számára
Clinexpert Gyógycentrum

1033 Budapest, Kaszásdűlő u. 5.

Tel:+36 70 623 1866, +36-1-210-8139

Rendelés: kedd délelőtt 8-13 óráig, előzetes bejelentkezés alapján.