AKTUÁLIS!!

JANUÁR 15-30 KÖZÖTT SZABADSÁGON LESZEK: KÉREM IDŐPONTEGYEZTETÉS MIATT VIBER, VAGY WHATSAPP APPLIKÁCIÓKON KERESSENEK, MERT NEM BIZTOS, HOGY SMS-T ÉS HÍVÁST FOGADNI TUDOK.

KÖSZÖNÖM!

Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntöm bemutatkozó oldalamon! Remélem lehetőségem lesz Önnek segítenem! Amennyiben szüksége van pszichiáter , pszichoterapeuta segítségére, mert szorongásos zavarral (pánikbetegséggel, fóbiákkal, kényszerbetegséggel) küzd, vagy hangulati zavarai vannak (unipoláris vagy bipoláris depresszió), esetleg alkohol vagy drogproblémákat észlel, vagy úgy érzi hogy memóriája nincs rendben (memóriazavarok, demencia), ha furcsa dolgokat érez, vagy furcsa gondolatai vannak, netán már kezelik szkizofréniával, de továbbra sincs jól, akkor pszichoterápiával és/vagy gyógyszeres terápiával segíthetek Önnek.

Amennyiben saját lelki panaszai miatt keres, szívesen állok rendelkezésére. Az első találkozás során megpróbáljuk pontosan meghatározni, hogy mi is valójában a gond. Ez sokszor nem is annyira egyszerű, így ehhez nagy segítséget nyújt, ha érkezés előtt ezt megpróbálja átgondolni. Ebben támaszkodhat a honlapon található, betegségekről szóló rövid összefoglalóimra is. Aktuális írásaimat pedig a https://www.facebook.com/istvan.drkecskes.9 Facebook oldalamon találhatja meg. Ezt követően tájékoztatom a terápiás lehetőségekről, s ha ezzel engem bíz meg, megkezdjük a kezelést.

Amennyiben a probléma pszichiátriai jellegű, és gyógyszeres kezelést igényel, igyekszünk megtalálni az Önnek legjobban megfelelő, hatásos és mellékhatásmentes gyógyszert. Ehhez kezdetben gyakoribb (hetente-kéthetente), később azonban már havi egy kontroll is elegendő lehet.  A kezelés során törekszem rá, hogy Ön minél kevesebb gyógyszert és minél rövidebb ideig kapjon úgy, hogy ez gyógyulását ne hátráltassa. Ebben nagy segítséget jelenthet a párhuzamosan folyó pszichoterápia.

Amennyiben a probléma pusztán pszichológiai jellegű, vagy a gyógyszeresen kezelhető betegség mellé egyéb lelki panaszok is társulnak, pszichoterápiás segítségre van szükség. Pszichoterápia során heti egy alkalommal, 55 perces találkozásokra kerül sor, melyek során a probléma meghatározása (fókusz keresés) után, az ok megkeresésére és a megoldás megtalálására, annak a mindennapi életbe való beépítésére kerül sor. A pszichoterápia sikerességének feltétele, hogy a páciens szimpatizáljon a terapeutával és megbízzon benne, illetve, hogy azzal a belátással érkezzék, hogy eddigi szemléletén, beidegződésein változtatni kell, mert azok életét akadályozzák/megnehezítik, azaz a hibás működések feltárására, és ne azok eltussolására törekedjék. Ez, az általam alkalmazott, modernnek számító szemlélet mellett is időigényes feladat, mely a probléma nagyságától függő, de minimum fél éves folyamatot igényel.

Rehabilitációs szakemberként nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a gyógyulás során a páciens vissza tudjon illeszkedni az eredeti környezetébe, korábbi szerepeiben ismét komfortosan, kompetensnek érezze magát. Erre külön oda kell figyelni, hiszen a valóságtól, mindennapoktól sokkal könnyebb eltávolodni, mint oda visszailleszkedni. Gyakran része ezért a kezelésnek az életmódtanácsadás, melynek része a megfelelő étkezés és mozgásforma beillesztése is. Ez utóbbiban edzői diplomámra is támaszkodom.

Elképzelhető, hogy Ön csak érdeklődik, netán egy hozzátartozójának, vagy egy közeli ismerősének vannak panaszai. Ez esetben felvilágosítással, tanácsadással tudom segíteni.

Sokan fordulnak hozzám olyan kérdésekkel, hogy adjak tanácsot, hogyan bánjanak beteg gyerekükkel, társukkal, hogyan lehetne őket rávenni a kezelésre, egyáltalán van-e valami baj. A depresszió, a szorongás sokszor kívülről is látszik. A betegek hajlamosak lehetnek a környezetre, az élethelyzetre fogni a gondokat, a hozzátartozó sokszor objektívebb, jobban látja, hogy itt betegségről van szó. A szkizofrén betegek gyakran rejtegetik furcsa gondolataikat, tartva a környezet reakciójától, de mégis lehetnek olyan téveszmék, hallucinációk, amik a környezet tudtára jutnak.

A drogdependenciára, a drogaddikcióra általában a beteg viselkedésének megváltozása hívja fel a figyelmet. Az alkoholizmust gyakran próbálják a betegek rejtegetni, bagatellizálni. A demencia, feledékenység sokszor előbb feltűnik a környezet, mint a beteg számára. A betegségek könnyebb felismerése érdekében rövid összefoglalásokat találnak a Betegségekről menüpont alatt.

Magánrendelés

Empátia stúdió

1036. Budapest, Kolosy tér. 5-6, 2. emelet 3.

(Kolosy üzletház)
Rendelés: Hétfő délelőtt 08-14 óra között és szerda délután 16-20 óra között

Időpontkérés sms-ben az alábbi telefonszámon: +36 30 445 5682.

Kérem írja meg a nevét, hogy melyik nap szeretne jönni, mennyi időre, és milyen idősávot preferálna az adott rendelésből. Válasz SMS-ben küldöm a lehetséges időpontokat.

Vizitdíjak:

Kontroll, receptírás (max 20 perc): 18000 forint

Konzultáció: tanácskérés esetén, amennyiben receptírás nem szükséges. Ideje max.  40 perc, vizitdíj 30 ezer forint,

Első megjelenés: terápia beállítása és receptírás esetén. Ideje max. 55 perc, vizitdíja 38 ezer forint.

Pszichoterápiás óra: ideje 50 perc, díja 38 ezer forint.

A terápián való nem megjelenés, illetve a terápia napján, vagy az azt megelőző napon történő lemondás nem mentesít a fizetési kötelezettség alól. Ezért kérem, a lemondást időben jelezze! Köszönöm!