Kedves külföldön élő érdeklődő!

Néhány Önöket speciálisan érintő kérdés:

Vizitdíj:

Kérem utaláskor figyeljenek arra, hogy a vizit típusának megfelelő PONTOS összeg ÉRKEZZEN MEG a számlámra.  Sok bank az elküldött összegből vonja le a költségeket, de a váltásnál is lehetnek változások. Ezek azért jelentenek problémát, mert én számlát csak a vizit típusának megfelelő összegről állíthatok ki, így egyaránt gond, ha kevesebb, illetve, ha több pénz érkezik be. Ezt később korrigálni kell valamilyen módon, további, vagy visszautalással. Ezért ha tehetik, utaljanak magyar számláról!

Receptírás:

Tekintettel arra, hogy a receptek már nem papír alapon kerülnek kiadásra, hanem a felhőbe való feltöltéssel, amit azonban még csak Magyarországon fogadnak el, ezért külföldön kiváltható receptet nem tudok írni.

Ha van érvényes TAJ száma, a szokásos receptet, ha nincs, teljesárú receptet tudok a felhőbe feltölteni. Sokszor lehetőségem van e-mailben együttműködni a külföldi háziorvossal (Svájc, Norvégia, Anglia, Írország, Németország, Hollandia esetén már volt erre példa), ekkor a javaslatom alapján ott írja a háziorvos a gyógyszert. Ezt azonban előtte Önöknek kell egyeztetni a háziorvossal, hogy lehetséges-e.

Felelősségbiztosítás

Magyarországon tudomásom szerint jelenleg nincs olyan biztosító, amelyiknek az orvosi felelősségbiztosítása kiterjeszthető Magyarország határán kívülre (így az én aktuális biztosításomé sem). E miatt nem Magyarországon élő páciensekkel csak akkor léphetek kapcsolatba, ha azok előzetesen lemondanak mindenfajta kártérítési igényükről, és az ezzel kapcsolatos nyilatkozatot (LETÖLTHETŐ ITT) aláírva, letanúzva elektronikus formában visszaküldik. Mindenkitől elnézést és megértést kérek e miatt a sajnálatos helyzet miatt, amint lehetséges, igyekszem ezt a hiányosságot megoldani. Amennyiben a fentiek tudatában is szeretné segítségemet kérni, kérem küldje el e-mail címét, majd az arra általam elküldött nyilatkozatot töltse ki, írja alá, tanúztassa le és küldje vissza a drkecskeshivatalos@gmail.com e-mail címre. Köszönöm!